"СВІТОГЛЯДНІ Й ЦІННІСНІ ПІДХОДИ ЗАСНОВНИКІВ АГРОБІОЛОГІЇ ТА ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА" - Суріна, Ганна Юріївна; Мірошкіна, Наталія Валеріївна (ПЕРСПЕКТИВИ. СОЦІАЛЬНО-ПОЛІТИЧНИЙ ЖУРНАЛ № 2, 2024, 2024)
Метою статті є аналіз світоглядних засад основних фундаторів агробіології, що корелюють з ціннісними позиціями передмодерної доби і орієнтують розвиток сільського господарства у бік сталого розвитку та екологічних цінностей.
Keywords: агробіологія; органічне землеробство; засновники агробіології та органіч- ного землеробства; природа; антична і середньовічна філософія; екологія