ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК БІОЕКОНОМІЧНОГО ПОТЕНЦІАЛУ УКРАЇНИ - Наталія Зайцева-Чіпак; Євгенія Фау; Вікторія Вострякова; Наталія Вікторівна Бурєннікова; Ольга Беловолова; Елеонора Стах ("«Матеріали підготовлено за підтримки Європейського Союзу в рамках Стипендіальної програми для лідерів громадянського суспільства країн Східного партнерства.", 2024)
"Необхідність та об’єктивність процесу біоекономічної трансформації, яка передбачає перетворення основних галузей національного господарства України на більш інноваційні, ресурсоефективні та конкурентні, передусім зумовлено рядом глобальних проблем притаманних і сучасному стану економіки України: екологічна деградація природних ресурсів, світова продовольча криза, неефективне використання ресурсів та енергії, утворення великої кількості відходів, соціальна нерівність та економічна відсталість, що ускладнюється веденням повномасштабних військових дій з одного боку, та прагненням до євроінтеграції – з іншого."
Keywords: біоекономіка; перепони; бізнес; промисловість; інноваійні рішення; інвестиції; влада; урядовий та неурядовий сектор; інновації; потенціал розвитку; бізнес-моделі