ОРГАНІЧНА СИРОВИНА ДЛЯ КУЛІНАРНОЇ ПРОДУКЦІЇ - Белінська, К. О. (Кам'янець-Подільський національний Університет Імені Івана Огієнка, 2021)
У світі широко розповсюджене виробництво органічної харчової продукції. В Україні зареєстровано 485 сертифікованих органічних господарств. Доведено, що органічне сільське господарство позитивно впливає на екологію, зокрема на ґрунти, але зменшує врожайність сільськогосподарських культур. Користь від споживання органічних харчових продук-тів сьогодні не доведена. З’ясовано, що існує необхідність у проведенні подальших досліджень щодо зміни хімічного складу та інших показників якості харчової сировини, вирощеної за різних систем господарювання.
Keywords: органічне сільське господарство; органічна сировина; органічна кулінарна продукція