БІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ СИСТЕМ УДОБРЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР - Волкогон, В. В.; Дімова, С. Б.; Волкогон, К. І.; Токмакова, Л. М.; Журба, М. А.; Халеп, Ю. М.; Штанько, Н. П.; Луценко, Н. В. (Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН, 2015)
"В умовах польового стаціонарного досліду на чорноземі вилуженому при вирощуванні сільськогосподарських культур у короткоротаційній сівозміні (картопля – ячмінь ярий – го рох – пшениця озима) за різних систем удобрення і застосування мікробних препаратів дос ліджено перебіг процесів азотфіксації та емісії N2O в системі «ґрунт – рослина». За вико ристання показників спрямованості процесів біологічної трансформації азоту в агроценозах та економічних розрахунків проведено еколого-економічне обґрунтування доцільності систем удобрення"
Keywords: системи удобрення; активність азотфіксації; емісія N2O; мікробні препарати; бактеризація