Ефективність технології вирощування органічної кукурудзи на зерно у зоні Полісся - Дмитрук, Андрій Юрійович (My University, 2024)
В частині зони Полісся України, головними факторами, що лімітують інтенсивність продуктивних процесів та рівня врожаю кукурудзи є: водний режим, вміст і доступність поживних речовин, внесення органічних добрив, нестача яких стримує одержання високих та стабільних врожаїв при органічному вирощувані. Виходячи з цього розробка нових і вдосконалення існуючих елементів науково обґрунтованої органічної технології вирощування гібридів кукурудзи, вивчення доз органічних добрив при вирощувані, густоти стояння рослин та обробіток ґрунту які найбільш суттєво впливають на їх продуктивність в умовах Полісся.