"ОРГАНІЧНЕ РОСЛИННИЦТВО ЯК АГРАРНО- ПРАВОВА КАТЕГОРІЯ" - О.В. ГАФУРОВА; Б.Д. ПСУТУРІ (ПРАВО. ЛЮДИНА. ДОВКІЛЛЯ, 2021)
"Статтю присвячено аналізу законодавства, а також правової доктрини у сфері виробництва органічної продукції рослинництва. Автори зупиняються на аналізі положень Законів України від 3 вересня 2013 р. «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», та від 10 липня 2018 р. «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції». Вказують на їх позитивні і негативні характеристики та зазначають, що законодавство в сфері органічного виробництва сільськогосподарської продукції рослинництва знаходиться у процесі формування та потребує подальшого вдосконалення, у т.ч. і з урахуванням вимог законодавства ЄС."
Keywords: "органічне виробництво; органічне рослинництво; рослинни- цтво; продовольча безпека; сільське господарство; сільськогосподарська про- дукція; якість харчування"