СЕРТИФІКАЦІЯ ЯК СКЛАДОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНІЧНИХ ВИРОБНИЦТВ - АНТЮШКО, Дмитро (Державний торговельно-економічний університет, 2022)
Значної популярності серед населення і на глобальному, і на вітчизняному рівні в наш час набуває тенденція на здорове харчування, однією з основних складових якого є споживання органічної продукції. Важливим способом підтвердження того, що певні товари є органічними, вважається сертифікація. У статті проаналізовано та досліджено значення сертифікації для забезпечення ефективної діяльності операторів органічного ринку, законодавчо-нормативне забезпечення її проведення в Україні, основні галузі органічного виробництва, що їй підлягають, державного регулювання органів для проведення, поетапність та особливості даного процесу, його тривалість, офіційного оформлення результату.
Keywords: сертифікація; органічна продукція; органічне виробництво; експортний потенціал; маркування