Сучасні аспекти утилізації гною свиней - Шевченко, І. А.; Ляшенко, О. О. (Всеукраїнський журнал «Прибуткове свинарство», №5 (11), жовтень 2012 р., 2012)
"Слово «гній» зазвичай викликає не дуже приємні асоціації. Проте ситуація змінюється. У сучасному тваринництві гній перетворюється на товар – з нього отримують біогаз, електричну енергію та органічні добрива. Хоча, безперечно, для багатьох він залишається великою проблемою: куди діти? Як переробити? Та й наше законодавство не тільки не підтримує, а ще й «гальмує» процес впровадження новітніх технологій з переробки гною. Разом із тим, гній – надзвичайно корисний продукт, тільки потрібно з ним правильно поводитися!"
Keywords: гній; моніторинговий аналіз; біоназ; анаеробне зброжування; органічні добрива