"РОЗВИТОК НОРМАТИВНО-ПРАВОВОГО РЕГУЛЮВАННЯ ОРГАНІЧНОГО АГРОВИРОБНИЦТВА В УКРАЇНІ" - Милованов Є.В. (Вісник КрНУ імені Михайла Остроградського. Випуск 3/2019, 2019)
Проведено ретроспективний аналіз ключових регулювань Євросоюзу щодо органічного виробництва і мар-кування органічної продукції та детальних правил їх імплементації, а також наведено стислий аналіз поперед-ніх досліджень автора з цієї проблематики. Розглянуто новий Регламент Європейського Парламенту і Ради ЄС та подано короткий опис основних нововведень, що містяться у ньому. Зазначено, що нові положення органіч-ного регулювання покликані сприяти сталому розвитку органічного виробництва в ЄС та націлені на забезпе-чення чесної конкуренції для виробників, всіх операторів, запобігання шахрайству та несправедливій практиці, а також на підвищення споживчої довіри до органічних продуктів. Проаналізовано нове законодавство України, що встановлює загальні засади правового регулювання у сфері виробництва, обігу та маркування органічної продукції і є важливим кроком до формування повноцінного правового базису для функціонування органічного сільського господарства та всього органічного сектора нашої країни.
Keywords: європейський досвід; вітчизняне законодавство; органічний сектор; нормативно-правове регулювання; органічна продукція; ринок органіку