РЕГУЛЮВАННЯ ОРГАНІЧНОГО СЕКТОРУ В УКРАЇНІ З ПОЗИЦІЙ ІМПЛЕМЕНТАЦІЇ НОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА ЄС - К.О. ПРОКОПЕНКО; Л.О. УДОВА ("ЕКОНОМІКА АГРОПРОДОВОЛЬЧОЇ СФЕРИ І РОЗВИТОК СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ", 2025)
"Виробництво органічної продукції є важливим напрямом розвитку аграрного сектору України, що сприяє підвищенню продовольчої безпеки, здоров’ю населен- ня і збереженню довкілля. Визначено, що чинне органічне законодавство ЄС міс- тить ключові нововведення, які стосуються посилення контролю, спрощення сертифікації для дрібних фермерів, і нові правила імпорту органічної продукції. Показано, що саме в цих напрямах має змінюватися національне законодавство на шляху подальшого наближення до європейських стандартів."
Keywords: органічне сільськогосподарське виробництво; законодавство ЄС; законодавство України; стандарти; сертифікація.