Стратегічні вектори розвитку ринку органічної продукції України - Казанджі, А.В. (Інтелект ХХІ №1 2018, 2018)
У статті досліджено роль органічного виробництва в забезпеченні екологічної та продовольчої безпеки людства та проаналізовано сучасні тенденції розвитку органічного виробництва як в Україні, так і у світі в цілому і встановлено, що Україна має значний потенціал щодо розвитку органічного виробництва. Визначено основні проблеми законодавчо-нормативного та організаційного характеру, що стримують розвиток вітчизняного ринку органічної продукції. Проаналізовано світову практику фінансової підтримки органічного виробництва та обґрунтовано необхідність державного стимулювання суб’єктів даної сфери господарювання в Україні. Запропоновано систему заходів щодо нарощування і реалізація потенціалу українського ринку органічної продукції. Ключові слова: органічне виробництво, органічна продукція, споживачі, державна підтримка.
Keywords: статистика; розвитоку; виробництва; статистика; попит; споживання