"Органік у закладах громадського харчування Данії" - (:unkn) unknown (ORGANIC UA, 2022)
"23 травня 2020 р. широкий альянс данських профспілок, освітніх та консультативних закладів і бізнес-організацій, які представляють тисячі фермерів, ресторанів і компаній, що працюють у сфері харчування, виступив зі спільною пропозицією щодо перспективного Кліматичного плану Данії. Національна кліматична мета Данії є однією з найамбітніших у світі: скорочення викидів парникових газів і їх попередників на 70% до 2030 р. Коаліція запропонувала масштабувати успішні зусилля Данії з переходом до більш здорового, менш шкідливого для клімату та органічного харчування у закладах громадського харчування. Тисячі шкіл, лікарень, дитячих садочків, пансіонати для людей похилого віку, місіонерські організації та навіть військові казарми по всій Данії внесли зміни в меню й методи приготування їжі в напрямку збагачення страв рослинною продукцією, зменшення частки м’яса, збільшення частки сезонних продуктів і значного зменшення харчових відходів."
Keywords: Данія; громадські заклади; органічна продукція; від ферми до столу