ПЕРСПЕКТИВИ ВИКОРИСТАННЯ ЖОЛУДІВ В ЯКОСТІ ОРГАНІЧНОЇ СИРОВИНИ ДЛЯ БОРОШНЯНИХ КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ - Сивохіна, Дар’я Дмитрівна; Сухіна, Єлизавета Вадимівна; Варибрус, В.П.; Туз, Н.В. ("Відокремлений структурний підрозділ «харківський фаховий коледж харчової промисловості Державного біотехнологічного університету» ", 2022)
"Студентська робота - призер конкурсу Органічне виробництво та харчування - очима студентів 2022 (2 місце). В роботі наведені результати на основі проведених теоретичних і експериментальних досліджень обґрунтовано доцільність використання жолудевого борошна у виробництві борошняних кондитерських виробів з метою ширшого використання органічної сировини. За допомогою практичних досліджень було визначено допустиму концентрацією жолудевого борошна в рецептурі здобного відсадного печива до загальної маси борошна в кількості 30%. Ця кількість не є граничною, бо органолептична оцінка якості тіста і готового печива свідчить про можливість збільшення концентрації вказаної нетрадиційної сировини у рецептурі борошняних кондитерських виробів зі збереженням ними споживчих властивостей."
Keywords: сертифікована органічна продукція в Україні; країни імпортери; внутрішній ринок; тренди; жолуді; органічний елемент; органічне печиво