"ОСНОВНІ ПЕРЕДУМОВИ І ВИМОГИ ЩОДО ПЕРЕХОДУ ГОСПОДАРСТВ УКРАЇНИ НА ВИРОБНИЦТВО ОРГАНІЧНИХ КОРМІВ ТА ГОДІВЛЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН" - Різничук, І.; Гурко, Є.; Кишлали, О.; Мажиловська, К. (Аgrarian Bulletin of the Black Sea Littoral. 2021, Issue 99, 2021)
"Проведено аналіз законодавчої та нормативної бази у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, встановлено вимоги до виробництва органічних кормів та годівлі тварин. Зроблено висновок, що основною вимогою з організації органічної годівлі сільськогосподарських тварин на сучасному етапі розвитку тваринництва, є розробка окремого підходу щодо забезпечення потреби різних видів і виробничих груп тварин за обмінною енергією, поживними та біологічно активними речовинами, контроль раціону за 24-40 показниками живлення. Поставлено за мету розробити рецепти органічних кормових сумішей, впровадити їх виробництво та використання в годівлі різних видів сільськогосподарських тварин."
Keywords: корми; кормові матеріали; кормові добавки; органічна годівля тварин; годівля поросят; повнораціонні корми