"ПІДТВЕРДЖЕННЯ АВТЕНТИЧНОСТІ ОРГАНІЧНИХ МОЛОЧНИХ ПРОДУКТІВ: АНАЛІЗ ПОТЕНЦІЙНИХ МАРКЕРІВ" - Я.Ф. Жукова; П.І. Петров (Інститут продовольчих ресурсів НААН, 2024)
"Аналіз досліджень щодо підтвердження автентичності органічних молочних продуктів показав, що найбільші відмінності на сьогодні встановлені для сполук жирової фази. Тому найбільш перспективним напрямком є комплексний аналіз жирової та білкової фаз, математичне співставлення результатів біохімічних та фізико-хімічних досліджень органічних продуктів, що дозволить створити надійний інструмент для підтвердження їх автентичності."
Keywords: автентичність; органічні молочні продукти; фітанова кислота; жирні кислоти; стабільні ізотопи