ЗАСТОСУВАННЯ МІКОСАНУ–Н ПРИ ПЕРЕДПОСІВНІЙ ТА ЗАВЧАСНІЙ ОБРОБЦІ НАСІННЯ ЯЧМЕНЮ ЯРОГО - Горщар О.А. (Державна установа Інститут сільського господарства степової зони НААН України, 2025)
Постановка проблеми. Зараження насіннєвого матеріалу мікофлорою відбувається в різний час: при вегетації рослин; збиранні врожаю, особливо в умовах підвищеної вологості, під час обмолоту або післязбиральної доробки зерна; у період зберігання внаслідок порушення його режиму, а також при закладці на зберігання насіння з підвищеною вологістю.
Keywords: мікосан; плісеневі гриби; мікотоксини; протруєння насіння; збудники хвороб