НАУКОВІ ОСНОВИ ВИРОБНИЦТВА ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ - Гадзало, Я.; Камінський, В. (Аграрна наука, 2016)
У монографії висвітлено наукові основи виробництва органічної продукції з урахуванням міжнародних вимог і особливостей вітчизняного ринку. Авторами проаналізовано ґрунтово-кліматичні умови України з метою визначення придатності територій для ефективного ведення господарства на органічній основі. Обґрунтовано особливості технологій вирощування екологічно безпечної продукції рослинництва. Відображено сучасні вимоги до утримання і відгодівлі тварин для органічних технологій виробництва продукції тваринництва. Висвітлено основні аспекти нормативно-правового забезпечення, стандартизації, сертифікації у галузі виробництва органічної сільськогосподарської сировини і продукції, а також управління її якістю. Здійснено аналіз ринку органічної продукції, розроблено теоретико-методичні принципи ціноутворення, маркетингу і менеджменту та визначено тенденції розвитку органічного виробництва продукції в Україні. Монографія розрахована на керівників і спеціалістів сільського господарства та переробних підприємств, виробничників, наукових співробітників, викладачів і студентів вищих навчальних закладів аграрного профілю.
Keywords: Грунти; біозахист; органічні добрива; економіка господарювання