ЕФЕКТИВНІСТЬ БАКТЕРИЗАЦІЇ НАСІННЯ У ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ СОЇ ЗА ОРГАНІЧНОЇ СИСТЕМИ ЗЕМЛЕРОБСТВА - Камінський, В.Ф.; Пиндус, В.В. (Корми і кормовиробництво. Вип. 77, 2013)
Наведені результати ефективності бактеризації насіння на польову схожість сортів сої та формування їх рівня урожайності. Встановлено, що незалежно від досліджуваних сортів бактеризація насіння активними штамами мікроорганізмів сприяє збільшенню польової схожості на 3,0 ÷ 13,4%, а максимальні показники польової схожості (88,7 ÷ 90,7%) забезпечує варіант оброблення насіння фосфонітрагіном. Найвищу врожайність сортів (Легенда – 2,76 т/га, Устя – 2,89, Київська 98 – 3,17 т/га) забезпечує інокуляція насіння перед посівом фосфонітрагіном і позакореневе підживлення препаратом Азотофіт на фоні міжрядної обробки агрегатом Нaruwy-1032 RS/L2, 1
Keywords: бактеризація насіння; інокуляція; органічне земле-робство; польова схожість; сорти сої; урожайність