"СВІТОВИЙ ДОСВІД РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА" - Камінська, А.І. (Агросвіт 18-20, 2020)
"У статті розглянуто та узагальнено світовий досвід розвитку органічного виробництва. Виявлено основні екоN номічні, екологічні та соціальні переваги органічного виробництва. Узагальнено зарубіжний досвід державної підтримки виробництва органічної сільськогосподарської продукції. Проведено аналіз ключових показників країнN лідерів по виробництву та реалізації органічної продукції. Встановлено, що найбільші ринки органічного сільського господарства зосереджені в США, Німеччині, Франції та Китаї. За показником споживання органічних продуктів харчування на одну особу світовими лідерами є Швейцарія, Данія та Швеція. Виявлено основні перешкоди в розвитку ринку органічної продукції в Україні. З'ясовано, що в нашій державі не має чіткої державної політики стосовно наN прямів наступного розвитку органічної галузі. Розвиток вітчизняного ринку органічної продукції є перспективним з огляду на наявні в Україні природні ресурси та зростаючу зацікавленість споживачів."
Keywords: світовий ринок; органічне землеробство; органічна продукція; ринок органічної продукції; споживач