"ОЦІНЮВАННЯ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА В УКРАЇНІ ТА ПОЛЬЩІ" - Шмиголь, Н.М. (Управління змінами та інновації №3, 2022)
"У статті проводиться аналіз тенденцій на внутрішніх ринках та в міжнародній торгівлі органічної продукції в Україні та Польщі. Доведено, що популяризація здорового способу життя для зростання його тривалості та якості, є однією з ключових стратегічних цілей національного розвитку в багатьох країнах світу, включаючи Європейський Союз. Це сприяє поступовій трансформації свідомості населення до споживання безпечних та екологічних продуктів харчування. Це, в свою чергу, призводить до зростання попиту на органічну продукцію, яка вирощується сільсько- господарськими підприємствами без застосування мінеральних добрив та пестицидів."
Keywords: органічна продукція; державна фінансова підтримка; екологічні продукти харчування; органічне землеробство