Перспективи розвитку підриємств органічного сектору - Грановська, В.Г. (Агросвіт, №3, 2017)
Сучасні трансформаційні процеси в управлінні аграрними підприємствами вимагають пошуку нових альтерна& тив їх розвитку та функціонування. У статті досліджено сучасний стан, теоретичну платформи та перспективні век& тори розвитку підприємств органічного сектору, обгрунтовано ключові принципи та перспективи диверсифікації діяльності, оцінено перспективи інтеграції національної органічної продукції на світовий ринок. Доведено пріори& тетність у порівнянні із традиційними способами виробництва та визначено напрями подальшого розвитку. Визначе& но, що органічне агровиробництво являє собою цілісну систему господарювання та виробництва, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на збереження довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів. Така форма суспільного виробництва відповідає вимогам збалансованого розвитку, потребам споживачів в еколо& гічно безпечних продуктах харчування. Таким чином, органічне сільське господарство є центральним у цій новій парадигмі, яка охоплює економічні, соціальні та екологічні цінності.
Keywords: органічне виробництво; органічне сільське господарство; органічний сектор