"ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ РИНКУ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ ТА СВІТІ" - БРОЯКА Антоніна Анатоліївна; ХАЄЦЬКА О.П. ("Вінницький Національний Аграрний Університет ", 2019)
"У статті висвітлено сучасний стан розвитку світового та вітчизняного ринку органічної продукції, зазначено країни, де спостерігаються найвищі темпи розвитку сертифікованого виробництва, країни з найбільшим споживанням органічної продукції на душу населення та країни з найбільшими площами органічних сільськогосподарських земель. Проаналізовано ринок органічної продукції в Україні від зародження до сучасного стану із зазначенням усіх стадій розвитку та проблем, що виникали, також наведено основні Закони щодо органічного виробництва, визначено сертифіковані органічні продукти, країни та компанії що функціонують на вітчизняному ринку."
Keywords: ринок органічної продукції; органічне виробництво; органічна продукція; сертифіковане виробництво; виробництво сільськогосподарської продукції; екологічно чисті продукти харчування