Проблеми та тенденції розвитку органічного овочівництва і плодівництва в Україні - Ульянченко, О.В.; Безус, Р. М. (Вісник ХНАУ ім. В.В. Докучаєва №2 серія Економічні наука, 2016)
У статті розглянуто проблеми та тенденції розвитку органічного овочівництва і плодівництва. Плодоовочевий комплекс у сільському господарстві України посідає друге місце у вітчизняній галузі рослинництва після виробництва зернових та зернобобових. Сьогодні в Україні приблизно 100 га органічних садів, велика частина з яких - яблуневі. Визначено, що закладка нових органічних садів йде дуже повільно, тому що фермери не мають доступу до довготермінових кредитів з помірною відсотковою ставкою, а власних ресурсів недостатньо. Встановлено регіони України де існують обласні програми, що направлені на розвиток культури виробництва та споживання органічної продукції. Такі програми підтримки розвитку органічного виробництва є у Дніпропетровській, Львівській та Житомирській областях. Запропоновано комплекс заходів направлених на розвиток органічного овочівництва і плодівництва України. Ключові слова: органічне виробництво, овочі, плодівництво, підтримка, тенденції розвитку.
Keywords: тенденція розвитку; овочівництво; розвиткоу виробництва