"КОНЦЕПЦІЯ «ОРГАНІЧНЕ ВИРОБНИЦТВО ОВОЧЕВОЇ ПРОДУКЦІЇ В УКРАЇНІ НА ПЕРІОД ДО 2025 РОКУ» (науково-технологічний супровід) Селекційне," - О. М. Могильна; О. В. Куц; В. П. Рудь; О. Д. Вітанов; Л. А. Терьохіна; О. І. Онищенко; О. В. Мельник; С. О. Щербина; Ю. Д. Зелендін; Т. В. Парамонова; Л. М. Урюпіна; О. П. Стовбір; et al. ("НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ ІНСТИТУТ ОВОЧІВНИЦТВА І БАШТАННИЦТВА", 2020)
У концепції викладено загальну стратегію і пріоритетні напрями розвитку органічного сектора овочевого ринку на період до 2025 року, визначено обсяги виробництва органічної овочевої продукції. Реалізація положень проекту Концепції досягається за рахунок наростаючого потенціалу сільгоспвиробників органічної овочевої і баштанної продукції, впровадження органічних технологій вирощування культур, удосконалення фінансово-кредитної політики інфраструктури ринку та експортно-імпортних операцій. Концепція розрахована на спеціалістів аграрного сектора і переробної галузі, наукових працівників, аспірантів, студентів вищих навчальних закладів.
Keywords: овочеві і баштанні культури; природоохоронні грунтозахисні системи; овоче-кормова сівозміна; органічне овочівництво; земельлні ресурси