"СВІТОВИЙ ДОСВІД ПЕРЕХОДУ ВІД ТРАДИЦІЙНОГО ДО ОРГАНІЧНОГО АГРОВИРОБНИЦТВА ТА МОЖЛИВОСТІ ЙОГО ЗАСТОСУВАННЯ В УКРАЇНІ" - В. М. Андрушенко (АГРОСВІТ № 7, 2015, 2023)
"Інтерес до органічного землеробства спостерігався з початку 21!го століття. Споживачі стають все частіше доб! ре поінформованими і зацікавленими в походженні продуктів харчування. Для підвищення рентабельності підприємці, як правило, вибирають органічне землеробство. На перехідному етапі підприємець бере участь у програмі навчання органічного землеробства. Для подальшого розвитку органічного господарювання необхідно скласти індивідуаль! ний план, що включає економічні розрахунки, виробничий план, план сівозміни, а також план годування. На третій рік урожай вже можна продавати як органічну сільськогосподарську продукцію. У молочному секторі продукти можуть бути класифіковані як органічні за умови утримання тварини в органічному господарстві протягом 6 місяців. У виробництві органічної яловичини потрібно 12 місяців, мінімум 3/4 життєвого циклу тварини."
Keywords: світове органічне агрогосподарство; аграрне виробництво; органічна продукція; перехід від традиційного виробництва; конвенційне виробництво