"Генно-модифікована і органічна продукція сільського господарства: аналіз світових тенденцій у виробництві, торгівлі та споживанні." - Михайленко, O.Г. (Економічний простір, 2016)
В статті піднімається питання, яке протягом останніх десятиліть є дискусійним для світового наукового співтовариства. Застосування генної інженерії у виробництві продуктів харчування має серед дослідників як своїх прихильників так і супротивників. Тому основним принципом державної політики в сфері виробництва та споживання сільськогосподарських продуктів повинна бути пріоритетність збереження здоров'я людини й охорони навколишнього середовища, а не отримання економічних переваг.
Keywords: сільське господарство; сільськогосподарська продукція; модифікована культура; органічна продукція; навколишнє середовище; світовий ринок