"СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ОРГАНІЧНОГО ВИРОБНИЦТВА В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ І ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВАХ" - Шпикуляк О. Г; Беженар І. М.; Білокінна І. Д. (Проблеми сучасних трансформацій. Серія: Економіка та управління, 2023)
"Мета дослідження – оцінка динаміки та визначення перспектив виробництва органічної продукції фермерськими господарствами як складової «зеленого» бізнесу. Для досягнення поставле- них завдань, застосовувалися різні методи, такі як: порівняння, індукції та дедукції, аналітичний, статис- тичний. У статті розглянуто сучасний стан виробництва органічної продукції в Україні. Наведено основні переваги органічного сільського господарства, які направленні на збереження довкілля, природних ресурсів."
Keywords: органічне виробництво; органічна продукція; «зелена» економіка; сімейні ферми; експорто-орієнтована продукція; енергетичні культури