"В разі достатньої наявності в ґрунті поживних речовин, удобрення картоплі хімічними калієвими добривами не доцільне" - Д-р Гаррієт Ґрубер (Державний науково-дослідний центр сільського господарства та рибальства Мекленбург-Передня Померанія (Німеччина), 2023)
"Публікація висвітлює результати дослідів з органічного землеробства (Німеччина). Багато фермерів, що займаються вирощуванням органічної картоплі, вважають калійне удобрення необхідним заходом для отримання продукту стабільно високої якості та врожайності. Якщо керуватися положеннями EU-VO 834 (Постанова ЄС щодо органічног вирощування/виробництва), то, я правило, необхідності у добривах, немає. Хоча картопля потребує чимало калію, варто з’ясувати й питання про те, чи достатні запаси поживних речовин у ґрунті для здорового росту й хорошої якості і чи не варто зекономити кошти на щось інше."
Keywords: іноземні публікації; Південна Померанія; досвід Німеччини; картопля; удобрення; калієві добрива; поживні речовини; грунт