Інноваційні технології захисту черешні та сливи від шкідників як елемент органічного вирощування плодів - Шевчук, В.І. (Журнал: Карантин і захист рослин, 2015)
Аналізується комплекс економічно значущих фітофагів черешні та сливи в лісостеповій та степовій зонах садівництва України, розроблено технології захисту шкідників придатні для використання в органічному землеробстві, які базуються на: застосуванні прогнозу їх розвитку на основі імітаційного і топографічного моделювання, інструментального методу моніторингу динаміки чисельності перетінчастокрилих і лускокрилих видів; вивченні стійкості нових сортів досліджуваних культур вітчизнної селекції проти головних шкідників;визначенні критеріїїв ефективності аборигенних ентомофагів попелиць; використанні високоефективних біологічних інсектицидів наоснові продуктів рослин і мікробів вітчизняного (Гаупсин, Лепідоцид, БТБ, Актофіт) і зарубіжного виробництва (Спінтор, НімАцаль)
Keywords: захист рослин; біозахист; шкідники; біопрепарати; слива; черешня; сорти; ентомофаги; феромонні та колоьорові пастки; біожімічний аналіз; моделювання