"Технологія вирощування гороху посівного і гороху польового за органічної системи землеробства членами СОК «Перший національний аграрний кооператив»" - Трач С.В. (Перший національний аграрний кооператив, 2023)
За основу вирощування гороху було обрано «Древлянську» систему ведення землеробства, яка в своїй основі є біологічною альтернативою традиційним системам землеробства в зонах Полісся та Лісостепу. Система забезпечує біологічне знищення бур'янів, в першу чергу пирію повзучого, біологічне поповнення запасів азоту, поліпшення фізичних і мікробіологічних особливостей ґрунту. При використанні системи «Древлянська» гарантується можливість ефективного ведення землеробства за підвищених рівнів кислотності ґрунтів, висока забезпеченість кормовим білком, висока екологічність сільгоспвиробництва завдяки використанню природних методів регулювання живлення та захисту від шкідників і хвороб.
Keywords: горох польовий; система "древлянська"; грунт; удобрення; сівба; препарати