ГОДІВЛЯ МОЛОЧНОЇ ХУДОБИ В ОРГАНІЧНОМУ ВИРОБНИЦТВІ - Ляйбер, Флоріан (FiBL, 2014)
Годівля – це ключ до здоров’я, продуктивності та ефективного виробництва харчових продуктів належної якості. Мета органічної годівлі – не отримання максимальних надоїв, а оптимальний баланс між якістю кормів та генотипами тварин для досягнення здорового та довгого продуктивного життя корів. Природна кормова основа для великої рогатої худоби – це грубі корми. Травоїдні тварини забезпечують людей високоякісними харчовими продуктами (молоко) внаслідок споживання грубих волокнистих кормів (трави). З міркувань екології та добробуту тварин основним кор‐ мом для жуйних тварин в органічному ви‐ робництві вважаються грубі рослинні суміші різного ботанічного складу.
Keywords: корови; корми; випас