"Вплив різних проміжних культур у сівозміні на вміст азотних речовин після виходу із зими" - Кріштофф Штумм (Бонський Університет, 2023)
"Публікація містить практичні рекомендації щодо впливу різних проміжних культур у сівозміні на вміст азотних речовин після виходу із зими. Окрім вирощування кормових зернобобових культур в рамках відповідних схем сівозміни важливе місце в органічному землеробстві з точки зору підвищення рівня фіксації азоту та покращення відтворення гумусу в ґрунті посідають і проміжні культури. Запобігання втратам поживних речовин при виході із зими є при цьому найважливішим аспектом у вирощуванні проміжних культур як з точки зору захисту водних ресурсів, так і в плані обмеження використання зовнішніх поживних речовин (імпорту поживних речовин) у господарстві, що працює за правилами органічного землеробства. "
Keywords: іноземні публікації; досвід Німеччини; азот; проміжні культури; сівозміна