Еколого-економічна ефективність використання сидератів - Писаренко В.В.; Писаренко П.В.; Писаренко В.М.; Лукяненко Г.В.; Панченко С. І.; Писаренко Ю.Г. (Вісник Полтавської державної аграрної академії 33, 2012)
Викладені результати досліджень економічної ефективності використання сидеральних культур. Встановлено, що вартість біомаси еспарцету виколистого, вики озимої, гречки, буркуна білого досягає від 500 до 3000 грн на гектар. Вартість поживних речовин (NPK), накопичених у біомасі, становить від 1000 до 2500 тис. грн на гектар. Розрахований загальний економічний ефект використання сидеральних культур в умовах Полтавської області, який становить від 1500 до 6000 тис. грн на гектар
Keywords: сидерати; технологія; перспективи