"Стан та виробництво органічної продукції в Україні. Вирощування гречки за застосування біопрепаратів" - Малинка, Л.В.; Шишкіна, К.І.; Дідур, І.М.; Єзерковська, Л.В.; Караульна, В.М.; Карпук, Л.М.; Павліченко, А.А.; Козак, Л.А. ("Державна установа «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» Міністерства освіти і науки України, Вінницький національний аграрний університет, Білоцерківський національний аграрний університет", 2020)
"Останнім часом нераціональне землекористування і ведення сільського господарства без урахування необхідності відновлення грунтового покриву спричинило деградацію та зниження родючості грунтів, зміну їх водно-фі- зичних, агрохімічних властивостей, біологічної активності грунту. Одним зі способів вирішення екологічних проблем є запровадження органічного зем- леробства. Концепція сталого розвитку аграрного виробництва передбачає поєднання захисту довкілля, економічного зростання й соціального розвит- ку, саме виробництво органічної продукції є практичною реалізацією, що дасть змогу отримати високу якість продовольства як важливої складової продовольчої безпеки. Метою дослідження є вивчення стану органічного виробництва у світі, його розвиток в Україні, виявлення стримуючих чинників розвитку вироб- ництва органічних продуктів, виділення проблемних аспектів. Дослідження проведено у 2018–2019 рр. на дослідному полі Навчального виробничого центру (НВЦ) Білоцерківського національного аграрного уні- верситету (БНАУ)."
Keywords: органічне виробництво; органічна гречка; напрямки сертифікації; об'єми виробництвв; забруднення навколишнього середовища; допоміжні продукти