Домашня птиця в надійному товаристві Кури і бройлери потребують захисту - Конке, Давід (Професійний журнал з органічного землеробства. Німецьке фахове видання Bioland (11/2020), 2020)
На органічних курей-несучок і домашню птицю м’ясних порід чатують загрози як з повітря, так і на землі. І хоча наявність захисних структурних елементів або можливостей знайти прихисток для захисту від хижаків для вигулу органічної птиці є обов’язковими, тим не менше трапляються втрати внаслідок атак яструбів, лисиць або куниць. У випадку невеликого поголів’я це особливо дошкульно. Такі засоби відлякування, як стрічки, блискучі компакт-диски чи інші муляжі, дуже швидко розпізнаються хижаками і їхня результативність зникає. Деякі птахоферми мають хороший досвід у використанні павичів, кіз або собак.
Keywords: іноземні публікації; Bioland; досвід Німеччини; кури бройлєри; кури - бройлери; пернаті товариши; копитні стороожа