"ЗАКОНОДАВСТВО ПРО ОРГАНІЧНУ АКВАКУЛЬТУРУ: ДЕЯКІ ПРОБЛЕМИ РЕАЛІЗАЦІЇ" - ГАФУРОВА, О.В. (Право. Людина. Довкілля, 2020)
"У статті проведено науково-теоретичний аналіз законодавства, яким регулюються відносини у сфері органічної аквакультури. Окрема увага приділяється розгляду проблеми реалізації можливості здійсню вати виробництво органічної продукції аквакультури на ділянках, які не піддавали ся забрудненню. Зважаючи на те, що виробники органічної продукції аквакультури не користу ються жодними перевагами при розподілі бюджетних коштів порівняно із іншими виробниками продукції аквакультури,піднімається питання про необхідність їх за безпечення. Вказане може бути здійснено шляхом закріплення відповідних гаран тій у Законі України «Про аквакультуру»"
Keywords: органічне виробництво; водний об’єкт; органічна аквакультура; рибна продукція; оцінка впливу на довкілля; державна підтримка; продовольча безпека; продовольча незалежність; законодавство