Передумови та принципи переходу до органічного землеробства в сільськогосподарський підриємствах України - Дивнич, О. Д. (Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, 2014)
У статті досліджено сутність та переваги виробництва органічної продукції. Проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку органічного землеробства в Україні та країнах ЄС. Розроблено модель переходу сільськогосподарських підприємств до органічного землеробства. Визначено економічну ефективність впровадження системи органічного землеробства. Ключові слова: органічне виробництво, органічне землеробство, конверсійний період, сертифікація, урожайність, виробничі витрати
Keywords: статистика; розвиток виробництва; експорт; технології