БІОІНДИКАЦІЯ ТА БІОТЕСТУВАННЯ - Никифоров, В.В; Дігтяр, С.В; Мазницька, О.В; Козловська, Т.В (Кременуцький національний університет імені Михайла Остроградського, 2016)
Навчальний посібник містить теоретичні основи та методологію елементів контролю якості довкілля - біоіндикація і біотестування. У навчальному посібнику викладено екологічні засади біоіндикаційних досліджень, особливості використання тварин, рослин та мікроорганізмів у якості біондикаторів, характеристику біологічних методів оцінки якості різних складових довкілля - води, грунту, атмосферного повітря, теоретичні засади та практичне застосування методології біотестування.
Keywords: біоіндикація; моніторинг довкілля; симбіотичні методи; біохімічний підхід; морфологічний підхід; біофізичний підхід