"Органічна стратегія 2030 Національна стратегія щодо 30% органічної частки в сільському господарстві та харчовій промисловості до 2030 року" - (:unkn) unknown (Федеральне міністерство продовольства та сільського господарства (BMEL), 2023)
Зміна клімату має значний вплив на продуктивність сільського господарства (Okolie et al., 2023), а отже, загрожує продовольчій безпеці та засобам до існування мільйонів людей (IPPC, 2014). Підвищення температури й динаміка опадів зі значними коливаннями інтенсивності та частоти екстремальних явищ, таких як посухи та повені, ускладнюють виробництво сільськогосподарської продукції як в усьому світі, так і в Німеччині. Існує потреба в динамічних сільськогосподарських і продовольчих системах, здатних адаптуватися до умов на планеті та функціонувати екологічно, стало й економічно в умовах обмежених ресурсів.
Keywords: стратегія; Німеччина; 2030; розвиток; клімат; екологія; харчова промисловість; програми дослідження