Органічне свинарство в Україні: перешкоди і напрями розвитку - Кобернюк, С.О. (Інвестиції: практика та досвід, №13, 2014)
Одним із найважливіших стратегічних завдань аграрної політики України є поступовий перехід агропромислового комплексу на екологічно безпечний рівень розвитку сільського господарства в напрямку забезпечення населення продуктами харчування. Безпека харчових продуктів і продовольчої сировини належить до основних факторів, що визначають здоров'я населення, адже близько 70% шкідливих речовин надходять до нашого організму разом із продуктами харчування. Уряди багатьох країн світу зайняли активну позицію щодо протистояння цьому руйнівному процесу. Споживачі хочуть бачити на полицях магазинів харчові продукти, вироблені в умовах органічного землеробства, тваринництва, а держава підтримує задіяних в них підприємців. Подібні тенденції спостерігаються і в Україні, де поступово збільшуються обсяги екологічних виробництв, втім казати про інтенсивну екологізацію господарювання об'єктивно не варто.
Keywords: Свинарство; чинники впливу; стимулювання виробництва