НЕФЕКТИВНИЙ ЧИ НЕЗАСЛУЖЕНО ЗАБУТИЙ – БІОЛОГІЧНИЙ МЕТОД ЗАХИСТУ РОСЛИН У СУЧАСНОМУ ЗЕМЛЕРОБСТВІ - Жуйков Т.О.; Жуйков О.Г. (Херсонський державний аграрно-економічний університет, Україна, 2023)
Біологічний метод захисту культурних рослин від шкідників і хвороб заснований на використанні хижих і паразитичних комах (ентомофагів), хижих кліщів (акарифагів), нематод, птахів, ссавців і ін. для пригнічення або зниження чисельності шкідливих організмів (проти шкідників с.-г культур), і біопрепаратів, заснованих на продуктах життєдіяльності мікроорганізмів (проти шкідників і хвороб с.-г. культур) [1]. Саме тому даний напрямок є дуже актуальним і так важливо розкрити цю тему сьогодні, коли збільшення інтересу до органічного с.-г. виробництво досягло свого піку
Keywords: біологічний метод захисту; ентомофаги; зоологічний метод; трихограмма; комахи шкідники; мікогербіциди; фітотригери.