Ефективність виробництва оргнаічної продукції у сільськогосподарских підриємствах - Ткачук, В.І. (Житомерський національний агроекологічний університет, 2015)
У статті наведено визначення категорії органічної продукції. Проаналізовано базові принципи організації органічного виробництва. Наведено переваги впровадження органічного виробництва у сільськогосподарських підприємствах. Проаналізовано виробництво органічної продукції у країнах Європи. Розкрито особливості органічного виробництва в Україні та ідентифіковано стримуючі чинники його розвитку. Розроблено пропозиції щодо ефективного виробництва органічної продукції в Україні. The article contains definitions of the category of organic products. Basic principles of organic production are analyzed. Advantages of implementing organic production in farms are followed. Organic production in Europe is analyzed. The author reveals features for organic production in Ukraine. Factors constraining of organic production development are identified. Proposals for effective production of organic products in Ukraine are developed. Ключові слова: органічна продукція, органічне виробництво, принципи виробництва, переваги органічних продуктів, проблеми розвитку, стратегічні пріоритети.
Keywords: статистика; розвиток виробництва; експорт