Дія ReSoil liquid на розвиток вірусної інфекції у модельній системі вірус тютюнової мозаїки – рослини тютюну Nicotiana tabacum - Харина, Алла Володимирівна; Плахотний, Сергій Анатолійович; Слісарчук, Микола Віталійович (АГРОТЕРРА, 2021)
Досліджено та проаналізовано у модельній системі вірус тютюнової мозаїки – рослини тютюну Nicotiana tabacum вплив препарату ReSoil liquid як окремо так і в комбінаціях з екстрактами лікарських рослин. Завдяки дії ReSoil liquid габітус рослини перевищує контрольний варіант у середньому на варіантах дослідження на 207-215%, а площа фотосинтетичної листової поверхні на 410% і суха речовина на 270-385%. Виявлено у ReSoil liquid ефект стимулювання росту рослин, що сприяє прискоренню проходження фаз органогенезу рослинами і є важливим фактором при інтенсифікації сільськогосподарського виробництва. ReSoil liquid з різними комбінаціями екстрактів лікарських рослин знижує кількість вірусних антигенів у досліджуваних рослинах на 43-74%.
Keywords: ReSoil liquid; вірус; рослина; патоген; фотосинтетичної листової поверхні; Глобал Сойл Солюшен; екстракти лікарських рослин; стимулювання росту