"ЕКОЛОГО-ЕКОНОМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЧНОГО ЗЕМЛЕРОБСТВА УКРАЇНИ ТА ЄС" - Ольга Тертичная; Галина Рябуха; Диана Бутурлим (ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ ЕКОНОМІКИ ТА УПРАВЛІННЯ, 2020)
"У статті визначено важливість органічного землеробства у вирішенні питань збереження та відтворення ро- дючості ґрунтів. Виокремлено ключові принципи органічного землеробства, такі як мінімізація обробітку ґрунту, проєктування структури посівів, використання добрив рослинного та тваринного походження, практичний досвід сільськогосподарських підприємств ЄС. Проаналізовано еколого-економічні показники ефективності виробництва органічної продукції: екологоємність, ресурсоємність, енергомісткість врожаю, ефективність внесення органічних добрив. Виявлено пріоритетність та перспективи розвитку органічного землеробства в Україні."
Keywords: "органічне землеробство; сільське господарство; мінімальний обробіток ґрунту; органічні доб- рива; ефективність виробництва