ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД ЕКОЛОГІЗАЦІЇ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА - Бурляй, А.П.; Бурляй, О.Л. (СХІДНА ЄВРОПА: ЕКОНОМІКА, БІЗНЕС ТА УПРАВЛІННЯ, Випуск 2 (19), 2019)
Стаття присвячено вивченню зарубіжного досвіду розвитку екологічного сільського господарства. Вивчено різноманітність назв екологічних систем господарювання в країнах світу та принципи, які закладені в поняття «екологічне сільське господарство». Досліджено історію виникнення органічного сільського господарства. Проаналізовано розвиток органічного агарного виробництва на рівні світу, країн Європи та Європейського Союзу й окремих країн. Проведено групування органічних господарств Європи за розміром угідь. Розглянуто досвід ведення органічного виробництва в деяких країнах Європи, які досягли високих результатів розвитку цієї галузі та мають з Україною спільні межі й схожі природно-кліматичні умови, а саме досвід Німеччини, Франції, Польщі, Чехії та Словаччини
Keywords: сільське господарство; органічне виробництво; екологія; сертифікація; екологічна політика