КОНЦЕПТУАЛЬНІ ОСНОВИ ПЛАНУ УПРАВЛІННЯ ПОСУХАМИ В УКРАЇНИ - Сидоренко, О.О.; Сайдак, Р.В.; Прокопенко, А.Л.; Кульбіда, М.І.; Колмаз, Ю.Т.; Цвєткова, Г.М.; Ромащенко, М.І.; Адаменко, Т.І.; Яцюк, М.В. ("ФОП Ямчинський О.В У рамках реалізації глобальної Ініціативи щодо посух за допомогою Секретаріату Конвенції ООН про борьбу з опустелюванням, ГВП Україна, Інститут водних проблем і меліорації НААН, Українського гідромедцентру, Мінприроди/Міндовкілля", 2021)
У публікації представлено експертне бачення щодо формування ефективної політики управління посухами, у контексті забезпечення водної та продовольчої безпеки в умовах зміни клімату.
Keywords: управлінняя посухами; продовольча безпека; розбалансування кліматичної системи; державна політика; законодавча база; методи оцінки впливу посухи; довгострокова перспектива; оптимізація землекористувань