"СТАН ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ІНВЕСТУВАННЯ НА РИНКУ ОРГАНІЧНОГО ПРОДОВОЛЬСЬВА" - Мауер Д.Р ("Полтавський державний аграрний університет", 2023)
"У статті розглянуто стан органічного середовища в Україні під впливом підвищених фак-торів небезпеки зумовлених збройним конфліктом, наведено динаміку змін щодо площ сіль-ськогосподарських угідь відведених під органічне виробництво та обґрунтовано причини скорочення операторів на ринку органічної продукції. Визначено лідерів ринку за кількістю сертифікованих виробників органічної сільськогосподарської продукції. Наведено фактори зниження обсягів реалізації продукції на внутрішньому ринку. Проведено SWOT-аналіз ефек-тивності органічного виробництва в Україні в умовах військового стану. Обґрунтовано аспекти забезпечення стійкості та адаптації органічного виробництва в аграрному секторі України, шляхом впровадження та оптимізації інвестиційно-інноваційних стратегій. Обумов-лено необхідність розвитку інфраструктури для органічної продукції з метою уникнення та нівелювання ризиків під час її післяврожайної обробки, зберігання та транспортування."
Keywords: аграрне виробництво; органічне землеробство; органічна продукція; оператори ринку; інвестиційно-інноваційні стратегії розвитку; інфраструктура ринку