ПРОЄКТ СТВОРЕННЯ НАУКОВОГО ПАРКУ «ОРГАНІКА» В СИСТЕМІ ШКОЛА-ВНЗ-СТЕЙКГОЛДЕРИ - Нікора, Каріна; Каранфіл, Діана; Мартиросян, І.А. (" ВСП «ОДЕСЬКИЙ ТЕХНІЧНИЙ ФАХОВИХ КОЛЕДЖ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ» ", 2022)
"Студентська робота - призер конкурсу Органічне виробництво та харчування - очима студентів 2023 (1 місце). В роботі представлено проєкт створення наукового парку з метою популяризації органічної продукції серед молоді в Україні. Проведено теоретичний огляд літератури, виявлено проблеми, що існують сьогодні з питань виробництва, реалізації та споживання органічної продукції. Розроблено алгоритм проведення досліджень, вивчено асортимент органічної продукції, що реалізуються на ринку України, розроблена анкета та проведено онлайн-опитування для виявлення споживчих переваг щодо органічної продукції серед молоді. Зроблено порівняльне товарознавче оцінювання продукції органічного та традиційного виробництва, зокрема шоколаду чорного. В ході оцінювання товарної інформації та дегустації встановлено, що шоколад органічного виробництва має високі якісні характеристики у порівнянні з традиційним шоколадом. Розроблено проєкт популяризації органічного походження серед молоді, запропоновано шляхи вирішення існуючих проблем, наведено SWOT-аналіз представленого проєкту. "
Keywords: науковий парк "органіка"; ринок; споживач; переваги; критерії вибору; маркування; розвиток фермерства; інвестиції; попит, відповідальність; обмін досвідом