УЯВЛЕННЯ ПРО ОРГАНІЧНІ ПРОДУКТИ СТУДЕНТІВ КОЛЕДЖУ В М. ШОСТКА ТА МОЖЛИВІСТЬ ПРОСУВАННЯ СЕРТИФІКОВАНОЇ ОРГАНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ СЕРЕД МОЛОДІ ЯК СЕГМЕНТА РИНКУ - ЗОЛІНА А.; ТОРБИК О. (Агро Терра 2(19)2025., 2025)
У статті представлено результати дослідження, що вивчає ставлення студентської молоді м. Шостка до сертифікованої органічної продукції. Актуальність роботи зумовлена двома чинниками: необхідністю зниження токсичного навантаження на молодь в умовах воєнного часу та «парадоксом органіки» в Україні (високий експорт за низького внутрішнього споживання). Було проведено опитування 44 студентів та інтерв'ю з органічним фермером. Встановлено, що 95,5% студентів демонструють готовність платити вищу ціну за органічну продукцію. Проте виявлено суттєвий брак знань: лише 59,1% можуть ідентифікувати український знак сертифікації. Зроблено висновок про те, що для перетворення лояльності на стійкий попит необхідна освітня кампанія, що фокусується на стандартах якості.