МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ІЗ ВИРОЩУВАННЯ НЕ-ГМ СОЇ У ДУНАЙСЬКОМУ РЕГІОНІ - Đorđević, Vuk; Malidža, Goran; Vidić, Miloš; Milovac, Željko; Šeremešić, Srđan (Асоціація «Дунайська Соя», 2021)
Асоціація «Дунайська Соя» є незалежною міжнародною неприбутковою організацією з головним офісом у Відні, яка включає членів усіх рівнів виробничо-збутового ланцюга: виробників, трейдерів, переробників та інші спеціалізовані організації. Соя є найважливішою білковою культурою, що широко представлена в харчуванні людей і тварин. Кожного року в Європу імпортують близько 40 млн т сої у вигляді бобів та шроту, тоді як виробництво сої в Європі покриває лише приблизно 15% попиту. Така залежність від імпорту спричиняє значні екологічні проблеми глобального масштабу, особливо в експортних заокеанських країнах. Занепокоєння споживачів щодо такої тенденції збільшується, а інтерес до організації виробництва сої в Європі при цьому підвищується. Мета Асоціації «Дунайська Соя» у цих Методичних рекомендаціях полягає у вдосконаленні та підвищенні ефективності виробництва сої без ГМО в Придунайському регіоні. Асоціація «Дунайська Соя» розробила ці Рекомендації за активної участі найкращих європейських експертів у галузі сільського господарства. Визначальним результатом цієї спільної праці є рекомендації Асоціації «Дунайська Соя» та система класифікації пестицидів, спрямовані на більш стабільне виробництво cої у Придунайському регіоні. Ми прагнемо поділитися своїм успіхом у виробництві сої та запрошуємо Вас приєднатися до нас.
Keywords: Дунайська Соя; Соя; методичні рекомендації; Вирощування сої; Комплексна боротьба з бур’янами; Комплексна боротьба із хворобами (КБХ); Комплексна боротьба із шкідниками (КБШ); Збирання, сушіння та зберігання сої